Novosti

Završna konferencija projekta ROSIS4H – 24.05.2019., Šabac (SER) Objavljeno 25. rujna 2019. od korisnika ctr-bpz

Završna konferencija projekta ROSIS4H – 24.05.2019., Šabac (SER)

Završna konferencija projekta ROSIS4H – “Ponovno otkrivanje mogućnosti za razvoj hortikulture kroz održivi utjecaj u prekograničnom području” održana je 24.05.2019. godine u Centru za stručno usavršavanje u Šabcu.

Projekt je počeo potpisivanjem ugovora u rujnu 2017. godine u Šabcu, čime je nastavljena suradnja poznatih partnera:

  • Grad Šabac;
  • Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac;
  • Centar za razvoj Brodsko-posavske županije;
  • Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije;
  • Srednja škola “Matija Antun Reljković”, Slavonski Brod.

Konferenciji je prisustvovao i zamjenik veleposlanika Republike Hrvatske u Srbiji, Stjepan Glas, a u uvodnom dijelu u ime Projektnog tima, grada domaćina i gostiju, obratili su se Nemanja Pajić, predsjednik Skupštine grada Šabca, Nebojša Zelenović, gradonačelnik i Magdalena Zmaić, predstavnica Centra za razvoj Brodsko-posavske županije.

Osim brojnih edukacija, predavanja i studijskih posjeta, koje su služile stjecanju novih znanja i razmjeni iskustava, partneri na ovom projektu dobili su i vrijednu opremu.

Projekt koji je rezultat uspješne suradnje između dionika s područja Brodsko-posavske županije i Mačvanskog okruga / grada Šabca nastavlja se na prekogranične projekte RUŽE 1 kojim je potaknuto korištenje mogućnosti razvoja prekogranične hortikulturne proizvodnje temeljene na zajedničkim interesima i vrijednostima te strategijama za zajedničke prekogranične aktivnosti. Kroz 21 mjesec trajanja projekta, odnosno od 1.9.2017. do 31.5.2019. godine ostvarila se uspješna suradnja između projektnih partnera te se učinkovito radilo na ostvarenju projektnih ciljeva i rezultata.

Kroz projektne aktivnosti podržano je jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području te je poboljšana učinkovitost relevantnih centara kompetentnosti , a to su Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ. Također, integrirane su  poduzetničko potporne institucije, klasteri, obrazovne i znanstveno-istraživačke institucije i poduzetnici u virtualni prekogranični centar kompetencija koristeći e-platformu te su se sudjelovanjem na B2B sastancima, sajmovima i studijskim posjetama Nizozemskoj i Slavoniji međusobno umrežili svi dionici u hortikulturi.

Kroz projekt je nabavljena oprema prilagođena svakom partneru, izrađeni su promotivni materijali, odrađena je medijska promidžba, izrađena je i u funkciji e-platforma, odrađeno je studijsko putovanje u Nizozemsku i tura po Slavoniji te su odrađene aktivnosti za unaprjeđenje konkuretnosti dionika u sektoru hortikulture. Navedene aktivnosti uključuju Trening trenera u dva modula, TFM (Task Force Meetings) ili Razvoj novih usluga i B2B ili Umrežavanje poduzetnika. Uz navedene aktivnosti, održavali su se sastanci projektnog tima i sastanci upravnog odbora te aktivnosti Mobilitya (1 i2) koje uključuju prenošenje znanja, iskustva i savjeta hrvatskih partnera partnerima iz Srbije.

LINK VIDEO PROJEKT ROSIS4H :  https://www.youtube.com/watch?v=5K-C-UnVBiE   

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat