Novosti

Održan Trening trenera (Training of trainers) kroz 2 modula Objavljeno 20. travnja 2019. od korisnika kgalic

Održan Trening trenera (Training of trainers) kroz 2 modula

U cilju jačanja i unapređenja kapaciteta partnerskih organizacija u isporuci novo razvijenih usluga i osnaživanju postojećih klastera tijekom ožujka i travnja 2019. proveden je Trening trenera za partnerske organizacije i članove postojećih klastera. Trening je podijeljen u dva dijela (modula), a treninzi su se održavali u Slavonskom Brodu i Šapcu.
Tijekom ožujka 2019. u Slavonskom Brodu održan je trening trenera u dva modula i to:
Modul 1 u području razvoja i podrške klasteru koji je imao za cilj kroz treninge formirati bazu specijaliziranih stručnjaka koji će unaprijediti kapacitete za prijenos znanja i daljnje usavršavanje drugih stručnjaka, uzgajivača, poduzetnika, klastera i predstavnika povezanih industrija/proizvodnji u svojoj regiji i kategoriji na širem području. Tijekom treninga obrađene su teme: komunikacijske i prezentacijske vještine, management i organizacija klastera, poslovno pregovaranje i planiranje, internacionalizacija poslovanja MSP, umrežavanje te marketing na društvenim mrežama.
Modul 2 koncipiran je kao specijalna trodnevna edukacija na temu održive uporabe pesticida sukladno EU direktivama (zaštitnih sredstava u poljoprivredi s posebnim naglaskom na hortikulturu) koja će kroz prijenos znanja doprinijeti razvoju i unapređenju relevantne certificirane savjetodavne službe te će također doprinijeti unapređenju kurikuluma poljoprivrednoj školi u Srbiji. U toj aktivnosti sudjelovali su predstavnici hrvatskih partnera/dionika, dodajući iskustvenu dimenziju učenja edukaciji (najbolje prakse, naučene lekcije). Kroz modul 2 obrađene su teme: održiva uporaba pesticida u poljoprivrednoj proizvodnji s posebnim naglaskom na hortikulturu, nacionalni i EU Propisi kod primjene sredstava za zaštitu bilja, elementi razvrstavanja i označavanja sredstava za zaštitu bilja sukladno EU Propisima, uvjeti za korištenje čuvanje sredstava za zaštitu bilja i zajednička poljoprivredna politika do 2020. i što nakon 2020.
Nakon provedene prve sesije treninga trenera, domaćin nastavka održavanja Modula 1 bio je grad Šabac u razdoblju od 10. do 12. travnja. Sudionici modula 1 bili su članovi zadruge Natura Balkanika i Profi Agrap, djelatnici CTR-a te djelatnici Poglavarstva Grada Šabca. Kroz edukativne primjere i učenjem kroz praktične vježbe, sudionici su shvatili način funkcioniranja klastera te su izrazito zadovoljni završili šestodnevni trening.
Za provedbu aktivnosti angažirana je Tera technopolis d.o.o. iz Osijeka, renomirana tvrtka u području tehnologija, inovacija i poduzetništva.

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat