Novosti

Danas je u Slavonskom Brodu predstavljen projekt ROSIS4H Objavljeno 27. studenoga 2018. od korisnika ctr-bpz

Danas je u Slavonskom Brodu predstavljen projekt ROSIS4H

Ukupna vrijednost projekta je 564.258,22 eura, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 479.619,46 eura.

Danas je u Slavonskom Brodu predstavljen projekt ROSIS4H „Rediscovering opportunities through sustainable impact in supporting horticulture development in the cross border area“ (Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području) Projekt se realizira u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 564.258,22 eura, dok je iznos sufinanciranja iz EU sredstava 479.619,46 eura.

Glavni cilj je podržati jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području kroz kapitalizaciju rezultata prethodnog projekta Rosis, Rosas, Rosarum (3R) i poboljšanje učinkovitosti relevantnih centara kompetencija u poljoprivredi.
Projektne aktivnosti, očekivane rezultate i vlastitu ulogu u tom procesu prezentirali su nositelj projekta Centar za tehnološki razvoj – Razvojna agencija Brodsko – posavske županije d.o.o. i partneri Grad Šabac, Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika – Šabac, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o.

Projektni partneri nastavit će jačati utjecaj centara kompetencija osnovanih u prethodnom projektu Rosis, Rosas, Rosarum (3R) koji su se vremenom i sami nastaviti razvijati na održiv način. Projekt doprinosi konkurentnosti sektora boljim selektivnim odabirom proizvodnje, ciljanjem višim standardima kvalitete i smanjenjem utjecaja opasnih tvari, od insekticida i pesticida na proizvode u prehrambenom lancu. Hortikulturalni sektor će moći predstaviti atraktivan lanac vrijednosti i tako potaknuti nove investicije u sektoru. Posebna će se pažnja posvetiti aktivnostima međusobnog umrežavanja svih dionika u hortikulturi.

Ciljane skupine su lokalna i regionalna uprava, interesne grupe i udruge, institucije za visoko obrazovanje i istraživanje, obrazovni centri i škole, mikro, mali i srednji poduzetnici u poljoprivredi i OPG-ovi, poduzetničke potporne institucije i javnost.

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat