Novosti

Održana “Blue Economy” radionica i aktivnost umrežavanja za poduzetnike u hortikulturi Objavljeno 12. prosinca 2018. od korisnika ctr-bpz

Održana “Blue Economy” radionica i aktivnost umrežavanja za poduzetnike u hortikulturi

11.12.2018. godine Grad Šabac bio je domaćin ” Blue Economy” radionice o inovativnom modelu poslovanja koji mogu pridonijeti konkurentnosti proizvoda i  usluga na tržištu, odnosno proizvodnji koja je u skladu s prirodom i prirodnim zakonitostima. Sudonici predavanja bili su predstavnici malih i srednjih poduzeća, OPG-ova ili pojedinaca, proizvođača cvijeća, voća, bobičastog voća te općenito u području hortikulture s područja Brodsko-posavske županije i Mačvanskog okruga. Osim sudjelovanja na radionici, poduzetnici su imali priliku i  razmijeniti iskustva o poslovanju  u sektoru hortikulture, međusobno se povezati i umrežiti.

Također, Poglavarstvo Grada Šapca i Srednja Poljoprivredna škola s domom učenika -Šabac ugostili su predstavnike partnerskih organizacija iz Brodsko-posavske županije koji su im prenijeli iskustva u pripremi i provedbi p projekata iz pretpristupnih fondova EU za razdoblje 2007.-2013. godine u području hortikulture te izazove s kojima su se susretali u njihovoj provedbi.

Navedene aktivnosti provedene su u okviru projekta ROSIS4H (Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području) koji se realizira u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014. – 2020.

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat