Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića djeluje u kontinuitetu od 1959. godine. Od tada, pa sve do danas, jedina je poljoprivredna škola u ovom dijelu Posavine i Brodsko-posavske županije. Glavne aktivnosti škole su srednjoškolsko obrazovanje i obrazovanje odraslih. Škola je registrirana i za proizvodnju i prodaju poljoprivrednih proizvoda, te potiče razvoj poduzetničkih vještina među učenicima studentima i nastavnicima.
Škola je jedinstvena u metodama obrazovanja koje pruža, budući da su usredotočene na praktičnu stranu nastave i osiguravaju da učenici dobiju potrebna znanja za funkcioniranje i pronalaženje posla na današnjem dinamičnom tržištu rada. Škola se sastoji od tri tematske cjeline: poljoprivredu i šumarstvo, veterinarstvo i kemiju (kemija, ekologija, prehrana, geodezija). Vizija škole je postati obrazovna institucija koja svoje radove temelji na istraživanjima u području poljoprivrede, geodezije, šumarstva, veterinarske medicine, kemijskog inženjerstva, ekologije i prehrane.
Obrazovanje i osposobljavanje odraslih provode se kroz različite oblike timskog rada i aktivnosti te stalno učenje. Glavni cilj je rješavanje svih postojećih problema s kreativnim pristupom svakom pojedincu, jer kroz jednostavnu i učinkovitu komunikaciju možemo izvršiti odabrane zadatke. Škola želi postati međunarodni vrtni centar s novim i obnovljenim postojećim objektima u školskom gospodarstvu.
U planu je postati mentor za uspostavljanje centara izvrsnosti ,za hortikulturu, veterinarsku medicinu, kemiju, mikro propagaciju ,vezano za biljnju proizvodnju. Uz sve spomenute sadržaje škola će biti stalna usluga i podrška poduzetnicima.

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Kontakt

Adresa: I. Cankara 76, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
Telefon: +385 35 255 697
Web: http://www.ss-mareljkovica-sb.skole.hr/
Email: [email protected]

Vijesti/Natječaji Partnera

Studijsko putovanje u Nizozemsku
Studijsko putovanje u Nizozemsku
Objavljeno 27. studenoga 2018.

U sklopu prekograničnog projekta “Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području”, djelatnici CTR-a i Grada Šapca, djelatnice Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije,…

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat