Grad Šabac

Grad Sabac – Odeljenje za poljoprivredu je osnovano sa ciljem unapredjenja proizvodnje u nasem gradu za podrsku poljoprivrednim proizvodjacima i njihovim udruzenjima, vodjenje evidencije poljoprivrednog zemljista, proizvodjaca i mehanizije i realizaciju programa razvoja poljoprivrede.
Odeljenje za poljoprivredu obavlja sledece poslove:
izradjuje i implementira Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnih podrucja grada Sapca, izradjuje Program podrske za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Sapca, dodeljuje podsticaje za busenje bunara, dodeljuje regrese za vestacko osemenjivanje krava, dodeljuje podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih ovaca, koza i svinja, ucesce u izradi plana javnih nabavki, unapredjuje kozarstvo kroz gradski revolving fond, unapredjuje ovcarstvo kroz gradski revolving fond, unapredjuje rasni sastav ovaca/kvalitetni priplodni ovnovi, gradski revolving fond, obavlja administrativne poslove za potrebe Komisije za procenu stete od elementarnih nepogoda, vodi evidenciju o obradjenim i neobradjenim povrsinama poljoprivrednog zemljista kao i ostvarenim prinosima po kulturama, izradjuje potvrde o steti na strmnim zitima od elementarne nepogode suse u 2003. godini, izradjuje potvrdu o koriscenju podsticajnih sredstava, utvrdjuje visinu naknade za promenu namene poljoprivrednog zemljista, izdaje vodne uslove, izdaje vodnu saglasnost, izdaje vodnu dozvolu, izdaje uverenja o bavljenju poljoprivredom, unapredjuje rad postojecih i uspostavlja nova udruzenja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, unapredjuje rad postojecih i uspostavlja nove zemljoradnicke zadruge, subvencionise odrzivo upravljanje zemljistem, hemijska analiza iznad V klase zemljista, organizje edukacije poljoprivrednih proizvodjaca, organizuje studijska putovanja i posete poljoprivrednika iz razlicitih oblasti poljoprivredne proizvodnje, sajmovima, farmama i manifestacijama u drzavi i druge poslove iz delokruga rada Odeljenja.

Grad Šabac

Kontakt

Adresa: G. Jevremova 6,
15000 Šabac, Srbija

Telefon:
+381 64 641 3538
+381 15 352 874.

Web: http://sabac.rs/
Email:

Osoba zaduzena za kontakt: Jelena Beric, saradnik za poslove info-sistema poljoprivrede.

Cak 76, 13% od ukupne povrsine teritorije grada Sapca cini poljoprivredno zemljiste. Obradivo zemljiste se prostire na 57.833 ha, pasnjaci i livade zauzimaju 2.297 ha, a ribnjaci, bare i trstici 351 ha.
Na teritoriji grada Sapca posluje ukupno 11.893 gazdinstva od cega 65% gazdinstva svoju delatnost obavlja na posedima velicine od 1 do 10 ha.

Grad Šabac kroz podsticaje dodatno ohrabruje razvoj poljoprivredne preradjivacke industrije, a velike potencijale ima u poljoprivrednoj proizvodnji svih ratarskih, povrtarskih i vocarskih kultura.

Vijesti/Natječaji Partnera

FESTIVAL CVEĆA “RUŽE LIPOLISTA”  19.-23.6.2018.
FESTIVAL CVEĆA “RUŽE LIPOLISTA” 19.-23.6.2018.
Objavljeno 27. studenoga 2018.

Festival cvijeća „Ruže Lipolista“ tradicionalno se održava u selu Lipolist, kod Šapca. Tada se okupljaju proizvođači, distributeri i svi ljubitelji RUŽE i njene ljepote. Festival predstavlja potencijale koje ima proizvodnja…

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat