Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o.

Glavna djelatnost Regionalnog biotehnološkog centra za istraživanje i razvoj (RBTC) je istraživanje, razvoj i proizvodnja in vitro sadnica povrća, voća, cvijeća, ukrasnog drveća i drugih vrsta bilja i začina. RBTC je osnovan 2013. godine kao glavna jezgra inovativnih tehnika proizvodnje bez virusa (u županiji i potencijalno u širem području NUTS II) i generator partnerskih aktivnosti vezanih uz istraživanje, obuku i razvoj u poljoprivredi. Osnovali su ga Brodsko-posavska županija, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod
(P4) i Centar za regionalni razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o. (LP) kao rezultat IPA IIIc sheme dodjele bespovratnih sredstava.
RBTC je izgrađen i opremljen laboratorijskom opremom, policama za komore za aklimatizaciju, potrošnim materijalima za inicijalnu proizvodnju bez virusa, namještajem i IT opremom, a osnovan je kao neprofitni komercijalni subjekt.
Sadnice proizvedene u ovom centru su bez bolesti i mogu poboljšati konkurentnost proizvođača koji ih koristi – biljke bez virusa su manje osjetljive na bolesti i daju veće prinose.
Centar također razvija istraživački potencijal i savjetodavnu komponentu u hidroponskoj tehnologiji koja će poboljšati zapošljivost visoko kvalificirane radne snage u zemlji, kao i poboljšati ukupnu uspješnost i profitabilnost poduzetnika koji ih koriste. Ova grana istraživanja omogućit će nove metode i modele proizvodnje sadnica i sadnog materijala te savjetovati postojeće i nove poljoprivredne proizvođače i pružiti im punu podršku u svojim proizvodnim pothvatima.

Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije d.o.o.

Kontakt

Adresa: I. Cankara 76, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
Telefon: +385 35 416 218

Web:  http://www.biotech.hr/
Email: [email protected]

Vijesti/Natječaji Partnera

Trenutno nema vijesti i natječaja za odabranog partnera.

Chat 
Only logged in users are allowed to enter the chat